odk1 odk2 odk3 odk4

Menukaart



 

 
Double Dutch RUNDVLEES   

Double Dutch Beef is een bijzondere selectie rundvlees van Hollandse dubbeldoel koeien. Want één van de beste soorten rundvlees komt gewoon uit ons eigen Holland. Rundvlees van dubbeldoel koeien, zoals het Holstein- of het MRIJ-ras. De dubbeldoel koe is een belangrijke producent van melk én vlees. Nadat deze koeien diverse keren hebben gekalfd neemt de melkproductie af en krijgen ze circa 120 dagen een speciaal, rijk voedingsprogramma, waardoor de marmering in de vleesspier en de vetbedekking op het vlees toeneemt.

 

VERANTWOORDE KEUZE

Double Dutch Beef scoort hoog qua duurzaamheid. Vlees van koeien die eerst melk hebben gegeven, om vervolgens een tweede bestemming te krijgen als ‘leverancier’ van heerlijk mals en sappig vlees met een ronde, ietwat grasachtige en zéér toegankelijke smaak. ‘Zonder foodmiles’ en ‘met smaakgarantie’!

Wieringerweide Rundvlees

Dit rundvlees komt rechtstreeks van de schoonvlees boerderij  van Piet Ottens,
waar de runderen in alle rust opgroeien op de grazige Wieringerweide. 

 
   
VOORGERECHTEN  

Scharrel plank (vanaf 2 pers, prijs p.p)
Bourgondische plank met een diversiteit aan voorgerechten

€ 16.00
Gamba’s
in pittige knoflook olie.
€ 13,75
Carpaccio van Hollands weide vlees
met pestodressing en parmezaanse kaas
€ 13,50
Gerookte kip
met spekkruimels en honing-mosterdsaus.
€ 13.50
Wieringer Palet
gamba's, Waddengarnalen en garnalenbitterbal
€ 18,75
Visallergaartje
diverse soorten vis en schaaldieren
€ 14,25
Gebakken champignons
met roomsaus en gegratineerd met kaas
€   9,75
Geitenkaassalade
met o.a. walnoten en honing
€   11,50
   
SOEP  
Proeverijtje van drie soepen €   8,50
Romige mosterdsoep met krokante spekjes €   7,50
Uiensoep gegratineerd met kaas €   7,50
Tomatensoep van pomodori tomaat €   7,50
Broodplankje met kruidenboter   p.p. €   3,50
* Alle soepen worden geserveerd met broodplankje, kruidenboter.  
   
HOOFDGERECHTEN (vlees)  
Biefstuk Ongder de Kukel
met spek, ui, paprika en champignons
€ 27,50
 Kalfs rib-eye(350 gram)
met saus naar keuze
€ 28,50
Wieringerweide Biefstuk
met saus naar keuze
€ 26,50
Double Dutch Haasbiefstuk
met saus naar keuze
€ 35,00
Mixed-grill
combinatie van  biefstuk, varkenshaas
met saus naar keuze
€ 26,75
Varkenshaas
gevuld met roomkaas en rodeportsaus
€ 24,50
Vegetarisch
in overleg stellen wij een gerecht samen
 
* Keuze sauzen: roomsaus, pepersaus, rodeportsaus ,knoflooksaus, of kruidenboter  

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Friet en rabarber compote

(ivm de voedselverspilling serveren wij de groente en aardappel garnituur op het bord)

 

 
HOOFDGERECHTEN (vis)  
Gebakken Zalmmoot
met dillesaus
€ 23,50

Zeewolf
uit de oven met mosterdsaus en spek

€ 23,50
   
NAGERECHTEN  

Chocolade mousse
huisgemaakt met slagroom.

€   9,75
Sorbet met slagroom
aarbeien en vanille ijs vruchten en aardbeiensaus
€   9,75

Wieringer panna cotta
gemaakt van hopjes, wieringerkoek en cappuccino ijs

€   9,75
Dame blanche
vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom
 
€   9,75
Hazelnoot praline
hazelnoot praline ijs met kletskoppen en slagroom
 
€   9,75
Grand Dessert
een selectie van de ijskaart.
 
€  12,75

Gekaremeliseerde noten parfait
met karamelsaus en slagroom

€  9.75

* Al onze desserts worden gegarneerd met huisgemaakt chocoladewerk.