Double Dutch RUNDVLEES | |
Double Dutch Beef is een bijzondere selectie rundvlees van Hollandse dubbeldoel koeien. Want één van de beste soorten rundvlees komt gewoon uit ons eigen Holland. Rundvlees van dubbeldoel koeien, zoals het Holstein- of het MRIJ-ras. De dubbeldoel koe is een belangrijke producent van melk én vlees. Nadat deze koeien diverse keren hebben gekalfd neemt de melkproductie af en krijgen ze circa 120 dagen een speciaal, rijk voedingsprogramma, waardoor de marmering in de vleesspier en de vetbedekking op het vlees toeneemt.
VERANTWOORDE KEUZE Double Dutch Beef scoort hoog qua duurzaamheid. Vlees van koeien die eerst melk hebben gegeven, om vervolgens een tweede bestemming te krijgen als ‘leverancier’ van heerlijk mals en sappig vlees met een ronde, ietwat grasachtige en zéér toegankelijke smaak. ‘Zonder foodmiles’ en ‘met smaakgarantie’! Wieringerweide Rundvlees Dit rundvlees komt rechtstreeks van de schoonvlees boerderij van Piet Ottens, |
|
VOORGERECHTEN | |
Scharrel plank (vanaf 2 pers, prijs p.p) |
€ 16.00 |
Gamba’s in pittige knoflook olie. |
€ 13,75 |
Carpaccio van Hollands weide vlees met pestodressing en parmezaanse kaas |
€ 13,50 |
Gerookte kip met spekkruimels en honing-mosterdsaus. |
€ 13.50 |
Wieringer Palet gamba's, Waddengarnalen en garnalenbitterbal |
€ 18,75 |
Visallergaartje diverse soorten vis en schaaldieren |
€ 14,25 |
Gebakken champignons met roomsaus en gegratineerd met kaas |
€ 9,75 |
Geitenkaassalade met o.a. walnoten en honing |
€ 11,50 |
SOEP | |
Proeverijtje van drie soepen | € 8,50 |
Romige mosterdsoep met krokante spekjes | € 7,50 |
Uiensoep gegratineerd met kaas | € 7,50 |
Tomatensoep van pomodori tomaat | € 7,50 |
Broodplankje met kruidenboter p.p. | € 3,50 |
* Alle soepen worden geserveerd met broodplankje, kruidenboter. | |
HOOFDGERECHTEN (vlees) | |
Biefstuk Ongder de Kukel met spek, ui, paprika en champignons |
€ 27,50 |
Kalfs rib-eye(350 gram) met saus naar keuze |
€ 28,50 |
Wieringerweide Biefstuk met saus naar keuze |
€ 26,50 |
Double Dutch Haasbiefstuk met saus naar keuze |
€ 35,00 |
Mixed-grill combinatie van biefstuk, varkenshaas met saus naar keuze |
€ 26,75 |
Varkenshaas gevuld met roomkaas en rodeportsaus |
€ 24,50 |
Vegetarisch in overleg stellen wij een gerecht samen |
|
* Keuze sauzen: roomsaus, pepersaus, rodeportsaus ,knoflooksaus, of kruidenboter | |
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Friet en rabarber compote (ivm de voedselverspilling serveren wij de groente en aardappel garnituur op het bord)
|
|
HOOFDGERECHTEN (vis) | |
Gebakken Zalmmoot met dillesaus |
€ 23,50 |
Zeewolf |
€ 23,50 |
NAGERECHTEN | |
Chocolade mousse |
€ 9,75 |
Sorbet met slagroom aarbeien en vanille ijs vruchten en aardbeiensaus |
€ 9,75 |
Wieringer panna cotta |
€ 9,75 |
Dame blanche vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom |
€ 9,75 |
Hazelnoot praline hazelnoot praline ijs met kletskoppen en slagroom |
€ 9,75 |
Grand Dessert een selectie van de ijskaart. |
€ 12,75 |
Gekaremeliseerde noten parfait |
€ 9.75 |
* Al onze desserts worden gegarneerd met huisgemaakt chocoladewerk. | |